Vepřové sádlo tavené horkou parou 425g (500ml)

 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

Sádlo - tavený vepřový tuk je získané z vedlejších vepřových produktů pomocí moderního tepelného zpracování : rozpouštění horkou vodní parou a následného odstřeďování. Tato technologie zachovává cenné vlastnosti suroviny a zaručuje vysokou kvalitu výsledného produktu. 

Dostupnost Skladem
66 Kč    
Kód produktu 133
Značka Dr. Dudek
Webová stránka značky dr-dudek.cz
Kategorie Bylinky a suroviny pro výrobu domácí kosmetiky
Přírodní Produkty
ČISTĚ PŘÍRODNÍ PRODUKTY
Rodinná Firma
RODINNÁ FIRMA
Tradiční ruční výroba
TRADIČNÍ RUČNÍ VÝROBA
Třicet Let na Trhu
TŘICET LET NA TRHU
 

Vepřové sádlo je živočišný tuk, který se získává z tuku prasat. Sádlo je velmi kalorické a v jeho tuku najdeme zejména nasycené mastné kyseliny (okolo 40 %) . Sádlo má ve svém složení ideální poměr tzv. esenciálních mastných kyselin, zejména obsahuje:

Kyselinu olejovou , linolovou (omega 6 mastné kyseliny) a linolenovou (omega 3 mastné kyseliny).

Ve vepřovém sádle nenajdete žádné transmastné kyseliny, které jsou běžné v průmyslově ztužených tucích, ani žádná dochucovadla, aromata či barviva.

Kromě toho, že je vepřové sádlo běžně používáno v kuchyni, využívá se hojně také v kosmetice. Jelikož je ideálním nosičem pro řadu látek rozpustných v tucích, bylo často využíváno také ve farmacii, než jej nahradily syntetické masťové základy.

Naše babičky sádlo používaly na hřejivé zábaly hrudníku při kašli a dýchacích potížích a neobešly se bez něj ani při ošetřování  jizev, popálenin a jinak podrážděné kůže. V tradiční lidové medicíně bylo sádlo vždy hlavní surovinou při výrobě bylinných mastí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: